Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

2020.07.12 Padurea Caraorman si Sfantul Gheorghe

iulie 12 @ 7:00 am - 11:00 pm

349Lei

Padurea Caraorman este o padure salbatica din Delta Dunarii, fasii de padure cu stejari seculari stau intr-un echilibru instabil in nisipul deltei alterneaza cu zone de dune inalte si de 9 metri.

Pentru prima data mergem sa o vizitam, locul ne-a fost recomandat de ghizii nostrii care ne duc la Padurea Letea.

Suna pentru înscriere la 0723337007 sau intra direct in grup:

https://chat.whatsapp.com/H3Ao6xIv8m21vsuD5V94km

Plecam din Constanta duminica, 12 iulie, ora 7 si ne intoarcem seara tarziu, pe la ora 23-24. Daca vii din orice alt loc decat Constanta suna sa afli cum putem sa ne intalnim in Dunavatul de Jos.

Va invitam intr-o Aventura in Natura incredibila:
– plecam la ora 7 din Constanta cu masina, te luam de acasa,
– servim micul dejun la ora 9,
– la ora 10 ne urcam in barca din Dunavatul de Jos si plecam spre Padurea Caraorman,
– ne bucuram de lacuri, canale, nu alergam spre destinatie, ci insasi calatoria este scopul nostru,
– facem off-road la Pădurea Caraorman si pozam tot: stejari seculari si liane, dune si caii salbatici,
– luam o masa pescareasca intr-o gospodarie din Caraorman,
nu este inclusa in pretul excursiei, dar este geniala.
– ne urcam in barca si urmatorul popas este Sfantul Gheorghe, unde ne vom plimba pe strazile de nisip si vom merge sa vedem plaja.
– intotdeauna drumul de intoarcere este altfel, la bordul barcii revenim la Dunavatul de Jos si cu mașină spre Constanta,
– evident avem si surprize pentru voi.

Pretul este doar 349 lei de adult, 269 lei de copil. Se achita integral in momentul inscrierii, cel târziu pana in ultima joi, inainte de aventura.

### Later Edit: Daca vii tu cu mașină ta de oriunde ai veni, dar sa fii la ora 9 in Dunavatul de Jos, atunci prețul este 249 lei de adult si 199 lei de copil. ###

In pret este inclus transportul cu Mercedes Viano, transportul cu barca si transportul prin Padurea Caraorman. Nu sunt incluse alte cheltuieli personale: mese si intrari la obiective. Pentru acestea ar fi necesar sa ai in jur de 100 lei la tine.

Va considerati inscris doar in momentul cand ati achitat contravaloarea excursiei. In cazul in care ati achitat si nu doriti sa mai participati la excursie, suma se returneaza DOAR daca aduceti inlocuitor.

Platile se pot face prin banca (prin transfer sau depunere in cont):
Nume: Asociatia „Off-road in Dobrogea”
CIF: 28472160
Cont: RO36 BRDE 140S V979 5261 1400
Banca: BRD Mangalia
cu mentiunea “caraorman numele tau” si trimite dovada platii la offroadindobrogea@gmail.com, apoi vei primi factura pe e-mail.

ATENTIE:
– Traseul este 33% pe ASFALT si 66% pe APA!
– Participarea o singura data deja da dependenta prin apartenenta la un grup de oameni frumosi, dornici de a se bucura de viata.
– Daca este necesar, ne rezervam dreptul de a schimba programul.
– Optional costum de baie, chef de balaceala, crema de plaja si solutie anti-tantari.
– Este recomandat sa aveti haine mai groase pe barca pentru ca la viteza este destul de frig.

Pentru mai multe detalii sunati la Marius pe telefon 0723337007 sau pe facebook la m.me/dinumariusrobert. Daca sunt intr-o zona fara semnal, va rog sa trimiteti SMS la acelasi numar sau sa sunati la Anca la 0723337006.

Cu drag Off-road in Dobrogea!

Link catre site: https://www.iesiriinnatura.ro/event/2020-07-04-aventura-in-delta-dunarii-si-off-road-la-padurea-letea/

——–

Despre Padurea Caraorman:

Rezervația naturală cu o suprafață de 2.250 ha.[3] a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr.152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate)[4] și este inclusă în Parcul Național Delta Dunării (rezervație a biosferei) aflat pe lista patrimoniului mondial al UNESCO[5].

Rezervația găzduiește câteva specii de mamifere (vidră – Lutra lutra, o specie de iepure – Lepus capensis aflată pe lista roșie a IUCN[6], chițcan mic – Sorex minutus, chițcan comun – Sorex araneus) și asigură condiții de cuibărit și hrană pentru mai multe păsări migratoare, de pasaj sau sedentare, cu specii de: vultur codalb (Haliaeetus albicilla), corb comun (Corvus corax) sau ciocănitoare neagră (Dryocopus martius)[7].

Flora rezervației este alcătuită din specii arboricole (păduri de stejar în amestec, păduri de luncă (frasin, plop), arbusti (zălog și cătină roșie), hamei, curpen, comunități de papură și stuf, precum și din mai multe specii ierboase.

Aria naturală a fost constituită cu rolul de a proteja cele mai dezvoltate dune de nisip (cu înălțimi de până la 9 m) și Pădurea Caraorman, în a cărei areal sunt semnalate specii seculare de stejar (Quercus robur), printre care un exemplar (Stejarul îngenunchiat) cu o vârstă impresionantă (400 de ani) și o circumferință de 4 m[8].

https://ro.wikipedia.org/wiki/P%C4%83durea_Caraorman

————
Photo Credits: https://tarabacuamintiri.ro/padurea-caraorman/

Detalii

Data:
iulie 12
Timp:
7:00 am - 11:00 pm
Preţ:
349Lei
Eveniment Categories:
, ,
Eveniment Tags:

Organizator

Asociatia „Off-road in Dobrogea”
Telefon:
0723337007
Email:
offroadindobrogea@gmail.com
Sit web:
www.offroadindobrogea.ro

Loc de întâlnire

De Acasa de la Tine din Constanta
Constanta, Constanta România + Harta Google
Telefon:
0723337007
Sit web:
www.IesiriInNatura.ro